Soğutma Kulesi Kimyasalları Zararlı mı?

 Anasayfa / Blog / Soğutma Kulesi Kimyasalları Zararlı mı?

Soğutma kuleleri, fazla ısıyı gidermek ve çalışma sıvısını soğutmak için suyun buharlaşmasını kullanır. Soğutma kuleleri, hava soğutma veya başka bir kuru reddetme cihazı ile düşük su sıcaklığı sağlar. Sadece maliyet etkin değil, aynı zamanda soğutma için enerji verimli bir sistemdir. Karşı akışlı, çapraz akışlı ve hiperbolik gibi birçok soğutma kulesi türü vardır.

Soğutucu normalde soğurma veya buhar sıkıştırma yoluyla sıvıdan ısıyı uzaklaştırmaya yardımcı olan bir makinedir. Sıvı normalde belirli ekipmanı soğutmak için ısı boyunca dolaşır. Soğutucular ve soğutma kuleleri, menzil ve yaklaşım temelinde derecelendirilir. Bu aynı zamanda farklı sıcaklık türlerine de bağlıdır. Soğutma kulelerinde kullanılan birçok tehlikeli kimyasal vardır.

Soğutma kulesi, oksitlenmeye veya kireçlenmeye yol açabilecek Asit kullanır. Sülfürik asit, normal suya sülfat iyonları (SO4-2) verir. Sonunda bu, sıcaklığa bağlı olarak kalsiyum sülfat birikimine de yol açabilir. Kimyasalların kullanımını önlemek için soğutucular ve soğutma kuleleri için kimyasal olmayan arıtma kullanmak önemlidir. Bu amaçla ilerici bir sistem teknolojisi kullanılabilir.
Aşamalı bir sistem, kimyasallardan kaynaklanan çeşitli sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Birçok soğutma tesisi, yan etkileri nedeniyle kimyasalların kullanımından kaçınmaktadır. İlerici teknoloji, görevi bitkiye zarar vermeden yapacak bir tedavi yaratmayı amaçlıyor.

Soğutma Kulesi Kimyasal Kullanımında yaşanan sorunlar?

Ölçekleme sorunu: Su soğutma kulesinden buharlaştığında, katının konsantrasyonu büyük ölçüde artar. Ve konsantrasyon çok yükselirse, sıcaklıktan daha fazla ölçeklenmeye neden olur. Katılar sistemde ölçeklenebilir. Herhangi bir kimyasal kullanılmadan Progressive sistem ile kireçlenme sorunu önlenebilir.

Kirlenme: Soğutma kulelerinin ısı yüzeylerinde küçük tortuların birikmesidir. Kirlenme, ısı değişim performansını düşürebilir. Sıvı baz içindeki kimyasal değiştiğinde, farklı tipte kirlenmelere neden olur. Kirlenme ayrıca boru yüzeyinde tortulara neden olur. Sistemin temizlenmesi için kimyasal olmayan yöntemler kullanılabilir. Bu aslında performansı artırmaya yardımcı olacaktır. Başlamak için mevcut Soğutma Kuleleri temizlenecek ve daha sonra aşamalı sistem devralabilecektir. Bu yöntem ile soğutma sisteminde partikül olmayacaktır.

Korozyon: Korozyon normalde çoğu zaman soğutma kulelerinde kritik sistem arızasına yol açan metal kaybını önler. Su borularını düzenler ve ayrıca soğutma ekipmanını işler. Korozyon normalde metal doğal hallerine dönmeye çalıştığında meydana gelir. CTP Mühendislik teknoloji sistemi kullanılarak korozyon önlenebilir. Sistem, doğası gereği doğal olarak aşındırıcı olmayan doymuş bir ortamda çalışır. Bu teknoloji ile ilave kimyasal korozyon riski yoktur. Soğutma kulelerindeki sorunu önlemenin güvenli bir yoludur.





Soğutma Kulelerinde Kimyasal Kullanmanın Tehlikeleri



Yüksek blöf sorunu: Soğutma kuleleri buharlaşma için su kullanır. Buharlaşma gerçekleştikten sonra büyük partiküller kalır ve bu da bir blöf oluşmasına neden olur. Soğutma kulesinde blöf meydana geldiğinde, katı atıkla birlikte kimyasallar da kaybolur. Soğutma kulesi daha fazla blöf gerektiriyorsa, su arıtma doğru olmayabilir.

Bu, kireç oluşumunu olumlu bir şekilde ortadan kaldıran daha iyi su arıtımı kullanılarak düzeltilebilir. Kimyasal kullanımına bağlı blöf olasılığını azaltmak için soğutma sistemi programını da yönetebilirsiniz. Soğutucularda da blöf sorunu çoğu zaman ortaya çıkar.

Yüksek maliyetler: Soğutma kulesinin kimyasallarla işlenmesi yüksek maliyetlere neden olabilir. Bu, ön planlama maliyetlerini ve bakım maliyetlerini içerir. Kurulum oranlarını da içerir. Maliyet ayrıca, soğutma kulesi sisteminin normal yapısının ve kaydının korunmasını da içerir.

Tesis ayrıca sistem deşarj ücreti maliyetine tabidir. Tesiste kimyasal kullanımı maliyeti büyük oranda artırmaktadır. Kimyasal olmayan tedaviler kullanırsanız, maliyetlerinizden de tasarruf edebilirsiniz. Soğutma kuleleri ve soğutma grupları için birçok kimyasal olmayan işlem mevcuttur, bütçenize göre seçin.

Sağlık riskleri: Bir soğutma kulesinin bakımı kolay değildir. Kimyasalların kullanımı, kulede çalışan bir kişiyi sağlık risklerine de sokabilir. Kimyasalların kullanımı birçok solunum ve solunum sorunlarına neden olabilir. Kirlenmiş su ve kimyasallar da akciğerlerde sorunlara neden olabilir. Kulenin yakınında çalışan çoğu insan da Pontiac ateşi riskiyle karşı karşıyadır.

Sağlık risklerinden kaçınmak için soğutma kulelerinde ve soğutucularda kimyasalların kullanılmasından kaçınmak en iyisidir. Doğal tedavi, böyle bir sağlık tehlikesinin olmamasını sağlayacaktır. Bu sadece çalışmayı güvenli kılmakla kalmayacak, aynı zamanda güvenli hale getirecektir. Doğal yollarla ilişkili herhangi bir sağlık riski olmayacaktır.

Su israfı: Kulenin etrafında dolaşan su, su döngüsünü çalışır hale getiren konsantrasyonun dört katına sahiptir. Boşaltma, daha sonra normal su ile değiştirilen konsantre suyun bir kısmının çıkarılmasının normal işlemidir. Kimyasal bazlı su çoğu zaman sızabilir.

Normal bir soğutma kulesi yılda bir milyon galona kadar suyu tahliye edebilir. Su israfı başka sorunlara da neden olur. Neyse ki, büyük ölçüde kanamayı durdurabilecek koruma çözümleri var. Bu amaçla bir soğutma suyu koruma planı seçebilirsiniz.



CTP Mühendislik Soğutma Kuleleri Kimyasal olmadan arıtır!

CTP Mühendislik, soğutma kulesi suyunu çevre dostu bir şekilde işleyen sürdürülebilir bir yeşil teknolojiyi dahil etmek için zorlayıcı bir fırsat sunuyor. CTP Mühendislik soğutma kuleleri, su soğutma kulesini herhangi bir kimyasal madde kullanmadan sürekli temizleyen tam otomatik çevrimiçi bir teknolojidir.

CTP Mühendislik soğutma kuleleri, daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunurken, operasyonel tasarruf ve daha uzun ekipman ömrü sağlayan, çevre dostu, güvenli, alternatif bir su arıtma yöntemidir. Çevresel ayak izini anında azaltır ve toksik su arıtma kimyasallarını ortadan kaldırarak tasarrufunuzu artırır.

Termal transfer amaçlı tüm şirketler için en büyük endişe, enerji ve su tasarrufu açısından maliyet etkinliğidir. CTP Mühendislik soğutma kuleleri, termal transfer verimliliği için kireç/korozyon/biyolojik büyümenin kontrolü yoluyla etkili su arıtımı için tüm bu kriterleri karşılar.

CTP Mühendislik Soğutma Kulelerinin Avantajları:



  1. Tüm kimyasal maliyetleri ortadan kaldırır .
  2. Önemli ölçüde su tasarrufu ve
  3. Bakım ve arıza süresini önemli ölçüde azaltır
  4. Blöf kaybının hacmini önemli ölçüde azaltır.

Sisteminiz kimyasallardan arındırıldığında, tesisiniz çok daha az su ve daha az elektrik tüketecektir. CTP Mühendislik Soğutma Kulesi Sistemi aynı zamanda sisteminizdeki mevcut tortuyu da temizleyeceğinden, sisteminizin ısı transfer süreci iyileşecek ve böylece soğutucular daha az yüklenecek ve daha az aşınma ve daha az arıza meydana gelecektir.

Tek amacı endüstriyel alan sahiplerine ve tesis yöneticilerine operasyonel tasarruf sağlamak için çevre dostu bir alternatif sunmak olan CTP Mühendislik su soğutma kulesi sistemi, daha sürdürülebilir bir gelecek için başvuracağınız çözüm olmalıdır.

Akış ölçerlerin montajı, normal blöf oranı hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabilir. Hem soğutma grupları hem de soğutma kuleleri için kimyasal içermeyen tedavileri kullanmayı düşünün. Kimyasal olmayan su arıtma, çok para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.

CTP Mühendislik Soğutma Kulesi Sistemi


Kimyasal olmayan arıtma, blöf suyundan %80 tasarruf sağlar. Blöf suyu diğer hizmetler için de yeniden kullanılabilir. Yüksek performanslı kum filtresi temizliği sağlar. Birikmiş kireci ve tozu temizlemek için otomatik kendi kendini temizleme sağlar.

Korozyon gibi bir sorunu önleyen dengeli bir PH ortamı yaratır. Maliyeti düşüktür ve tamamen çevre açısından güvenlidir. Ayrıca isteğe bağlı bir boşaltma kontrol özelliği sağlar. Bu, operasyonel verimliliği arttırır ve ayrıca enerji maliyetlerini ve deşarj ücretlerini ortadan kaldırır. Soğutma kuleleri ve soğutucular için kimyasal içermeyen arıtma güvenlidir ve işletme maliyeti düşüktür.